Pistasjkjeks med sjokolade

(oppskrift med og uten egg)

 

Ingredienser:

-2 ss fløte (kan sløyfes)

-100g mandelmel (ikke fettredusert)

-50g pistasj (finhakket)

-1 egg (kan erstattes med 20 gram smør)

-50g sukkerfri sjokolade (finhakket)

-2 ½ ss romtemperert smør

-1 klype salt

-4 ss skrin gold

-½ ts bakepulver

-1 ts kokosolje, men kan byttes ut med smør

-Sett 160 grader på ovnen, ca. 12 min

Hvordan:

-       Bland alt sammen og pass på at smøret har romtemperatur.

-       Del det opp i ca 40 – 60 grams kuler og press kjeksdeigen ned til ca ½ cm flat.

-       Stek de i ca 10 – 13 min på 160 grader

-       Kjøl de av på benken

Tips:

Pynt med smeltet sjokolade og havsalt for en ekstra kick.