Aprikossyltetøy er nydelig. Det kan brukes til ost, som pålegg og kan brukes til og med i salater og hovedretter. Denne aprikossyltetøy oppskriften er full av smak og gir det lille kicket som setter smaksløkene i sving.

Dette trenger du:

500 gram tørket aprikoser (i biter) (uten tilsattsukker)

1 stk vaniljestang

1 stk kanelstang

30 - 50 gram sukringold

25 gram fruktpektin (uten sukker)

Vann 

Slik gjør du:

- Del Vaniljestangen i to og ta ut frøene  og ha det i en kjele sammen med alle ingrediensene inkludert selve vaniljstangen (ikke fruktpektin)

- Dekk kjelen med vann så det akkurat dekker og la det koke på svak varme i ca 2 - 3 timer (hell mer vann ved behov). Hell fruktpektinet i de siste 20 minuttene av kokingen og rør godt.

- Ta av kjelen og plukk opp vaniljestangen og kanelstangen og kjør det glatt med en Stavmixer. Legg vanilje og kanelstangen tilbake.

- Avkjøl det på benken. Fordel det i bokser/krokker og ha det i kjøleskapet.

Tips:

- Tilsett mer sukringold om du ønsker den søtere.

- Press en lime eller en sitron helt i slutten for å få litt mer syre og friskhet i Aprikossyltetøyet.