- 4 egg
- 250 g Kesam
- 150 g SukrinMelis
- 200 – 250 g mandelmel
- 20 g gyllent linmel
- 50 g kokosmel
- 200 ml lunken, Helmelk eller usøtet mandelmelk
- 1/2 pakke tørrgjær
- 1 ts sukker (næring til gjæren)
FOR FYLLET:
- 140 g smeltet smør
- 100 g SukrinMelis
- 100 g malte mandler
- 100 g hakkede hasselnøtter
- 2 ts kanel
FOR GLASUREN:
- 130 – 150 g sukrinMelis
- saft av 1/2 sitron
TIL GJÆRDEIGEN:
- Løs opp gjæren i den varme mandelmelken og la den hvile i ca 10 minutter sammen med 1 ts sukker.
- Bland de andre ingrediensene i en stor bolle og elt så sammen med gjærblandingen til en jevn deig og la heve igjen i 30 minutter.
FOR FYLLET:
- Smelt smøret.
- Bland det smeltede smøret med de resterende ingrediensene og rør godt.
- Kjevle ut deigen til et rektangel på en lett melet (mandelmel) arbeidsflate.
- Fordel fyllet jevnt over deigen.
- Rull opp rektangelet fra langsiden og skjær i ca 8 jevnstore rundstykker, ca 5 cm brede.
- Smør en bakeform med smør og legg de enkelte deigrullene i bakeformen.
- Dekk alt med et klede og la heve i ytterligere 20 minutter.
- Forvarm ovnen til 175 °C over-/undervarme og stek kanelsnurrene i 30 - 35 minutter til de er gyldenbrune.
FOR GLASUREN:
- Bland den SukrinMelis og sitronsaften til en jevn glasur.
- Ta kanelsnurrene ut av ovnen, la de avkjøles litt og pensle med sitronglasuren.