LUFTIGE SVENSKE LAVKARBO KANELSNURRER

LUFTIGE SVENSKE LAVKARBO KANELSNURRER
Dette er et av de mest populære bakverkene i Skandinavia. En slags svenske kanelsnurrer eller tilsvarende de amerikanske kanelsnurrene. Vi våget oss på en lavkarbooppskrift på disse kanelsnurrene laget av deilig gjærdeig .
  • 4 egg
  • 250 g Kesam
  • 150 g SukrinMelis
  • 200 – 250 g mandelmel 
  • 20 g gyllent linmel
  • 50 g kokosmel
  • 200 ml lunken, Helmelk eller usøtet mandelmelk
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 1 ts sukker (næring til gjæren)
 

FOR FYLLET:

  • 140 g smeltet smør
  • 100 g SukrinMelis
  • 100 g malte mandler
  • 100 g hakkede hasselnøtter
  • 2 ts kanel

FOR GLASUREN:

  • 130 – 150 g sukrinMelis
  • saft av 1/2 sitron
TIL GJÆRDEIGEN:
  1. Løs opp gjæren i den varme mandelmelken og la den hvile i ca 10 minutter sammen med 1 ts sukker.
  2. Bland de andre ingrediensene i en stor bolle og elt så sammen med gjærblandingen til en jevn deig og la heve igjen i 30 minutter.
FOR FYLLET:
  1. Smelt smøret.
  2. Bland det smeltede smøret med de resterende ingrediensene og rør godt.
Slik gjør du til slutt: 
  1. Kjevle ut deigen til et rektangel på en lett melet (mandelmel) arbeidsflate.
  2. Fordel fyllet jevnt over deigen.
  3. Rull opp rektangelet fra langsiden og skjær i ca 8 jevnstore rundstykker, ca 5 cm brede.
  4. Smør en bakeform med smør og legg de enkelte deigrullene i bakeformen.
  5. Dekk alt med et klede og la heve i ytterligere 20 minutter.
  6. Forvarm ovnen til 175 °C over-/undervarme og stek kanelsnurrene i 30 - 35 minutter til de er gyldenbrune.
FOR GLASUREN:
  1. Bland den SukrinMelis og sitronsaften til en jevn glasur.
  2. Ta kanelsnurrene ut av ovnen, la de avkjøles litt og pensle med sitronglasuren.

Eldre innlegg Nyere innlegg