Tips til stabil energi i en travel hverdag☀️

Tips til stabil energi i en travel hverdag☀️
  • Få i deg nok fett! Fett gir deg energi. Fett bidrar også til å stabilisere blodsukkeret, samt holder deg mett over lengre tid. Det kan være lurt å få i deg nok fett til frokosten da dette vil holde deg mett lengre, og du unngår et blodsukkerkrasj med lavt energinivå når lunsjtiden begynner å nærme seg. Husk å velge det gode fettet (avokado, kokosolje, MCT olje, ekstra virgin olivenolje).
  • Reduser mengden raske karbohydrater. Å ha et kontinuerlig ustabilt blodsukker vil kunne føre til at du får redusert energinivå. 
  • Ta deg tid til å puste! Hva pusten har å si for hvordan vi har det er undervurdert. Ofte glemmer vi å puste godt nok i en hektisk hverdag. Vi har høye skuldre og opptatt av å få gjort alt som skal gjøres. Men sett av 5 minutter til bare å tenke på pusten din. Det finnes masse podcaster eller youtube videoer som kan guide deg gjennom en pusteøvelse. Dette kan virkelig hjelpe for energien din resten av dagen. 
  • Unn deg en bit sjokolade med god samvittighet! Dette kan faktisk påvrike dine lykkehormoner. Vi i SweetMood har mange gode alternativer til gode sjokolader, som ikke inneholder raffinert sukker, og dermed mye mer gunstig for blodsukkeret. De har mye gunstig fett i seg som bidrar til langvarig energi. Så du kan faktisk spise en sjokoladebit uten å ødelegge en eventuell ketose!

Forfatter: Therese Jensen

Kostholdsveilder

Instagram : https://www.instagram.com/lavkarbo_livsstil/


Eldre innlegg Nyere innlegg