Kyllingkraft er ikke bare sunt. Men kan brukes til sauser, supper eller koke ris og pasta i som gir en nydelig smak på rettene!
- 2 kg kyllingvinger naturel
- 2 stk løk
- 4 fedd hvitløk
- 2 stk gulrøtter
- 1 stk laurbærblad
- 1 stk kanelstang (kan sløyfes)
- salt og pepper
- legg kyllingvingene og legg på en stekeplate med bakepapir. Hell over litt olivenolje, salt og pepper.
- Stek i ovnen på 220 grader i 30 minutter og snu gjerne kyllingvingene etter ca 15 min . Det er viktig at de blir skikkelig brunet, for det er der smaken sitter.
- Finn frem en stor kjele. Start med å steke løken i en helt tørr kjele til den får en mørk side, men ikke brent. Dette gir en deilig smak og fin farge. Tilsett så olivenolje, gulrøtter, løk, hvitløk, laurbærblad og kanelstang.
- Hell i alle de brunede kyllingvingene og hell på med vann så det dekker kyllingen. La putre/småkoke i to timer. Sil av all kraften og kjøl ned.