Kyllingkraft

Kyllingkraft

Kyllingkraft er ikke bare sunt. Men kan brukes til sauser, supper eller koke ris og pasta i som gir en nydelig smak på rettene!

  • 2 kg kyllingvinger naturel 
  • 2 stk løk
  • fedd hvitløk
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 stk kanelstang (kan sløyfes)
  • salt og pepper
  1. legg kyllingvingene og legg på en stekeplate med bakepapir. Hell over litt olivenolje, salt og pepper.
  2. Stek i ovnen på 220 grader i 30 minutter og snu gjerne kyllingvingene etter ca 15 min . Det er viktig at de blir skikkelig brunet, for det er der smaken sitter.
  3. Finn frem en stor kjele. Start med å steke løken i en helt tørr kjele til den får en mørk side, men ikke brent. Dette gir en deilig smak og fin farge. Tilsett så olivenolje, gulrøtter, løk, hvitløk, laurbærblad og kanelstang.
  4. Hell i alle de brunede kyllingvingene og hell på med vann så det dekker kyllingen. La putre/småkoke i to timer. Sil av all kraften og kjøl ned.

Eldre innlegg Nyere innlegg