Hva er NMN?

Hva er NMN?

Hvorfor har NMN fått så stor oppmerksomhet? 

Etter at lege å forsker Dr. David Sinclair fra Harvard University så hvordan NMN fungerte og publiserte en studie som viser gode resultater. Han fikk enda mer oppmerksomhet da han var å snakket om dette på Dr. humberman podcasten.  Har NMN har vært en snakkis i både vitenskapsmiljøet. Det har blitt raskt en av de mest populære tilskuddene. Det er ikke helt uten grunn. 

Hva er NMN?

NMN (β-Nikotinamid mononukleotid) lages naturlig i kroppen av B-vitaminer, og er et molekyl som forekommer naturlig i alle livsformer. NMN og NR er forløpere til NAD+

NMN er naturlig til stede i mange ulike matkilder, som rå biff, frukt og grønnsaker som brokkoli, kål, edamame, agurker, avokado og tomater.

Selv om NMN naturlig forekommer i mange matkilder, har en studie funnet at du må innta 100 kg brokkoli, 69 kg avokado eller 416 kg storfekjøtt bare for å få 250 mg NMN.

Ifølge forskere er NMN mer effektivt enn NR. NMN er også en mer stabil kjemikalie enn NR og har mindre sannsynlighet for å brytes ned. 

Når vi blir eldre får vi skader på vårt DNA som følge av stråling vi utsettes for, ulike typer forurensninger og rett og slett upresis kopiering av DNA’et vårt når feilene skal rettes opp eller når gamle celler dør og de erstattes av nye celler.
Skader på DNA’et i cellene våre regnes som et av de viktigste årsakene til aldring, og er forbundet med sykdommer som demens, hjertesykdom og diabetes. Med andre ord. Siden mengden naturlig reduseres med alder får vi her en ond sirkel - der behovet for NAD+ øker med alder, mens mengden reduseres. Dette føre igjen til mer skader på DNA’et som ikke blir reparert.

HVORDAN FUNGERER NMN?

Mennesker har enzymer som kan omdanne NMN til NAD+, som hjelper til med å reparere skadede celler og gjenopprette DNA, noe som øker kroppens evne til å kopiere celler uten tap. Dette har en anti-aldringseffekt siden reproduserte celler i kroppen vår ikke lenger vil forfalle til samme nivå på grunn av tap av informasjon, og allerede degenererte celler vil bli gjenopprettet på en sekvensiell måte.

Ettersom kroppens egen dannelse av NAD+ avtar over tid, forringes kvaliteten på cellereplikasjonen vår, noe som fører til en forringet kropp og til slutt organsvikt.

Vi kan motvirke denne trenden ved å ta NMN, som hever NAD+-nivåene våre. Å ta NMN øker energi og utholdenhet. Det forbedrer hår- og neglevekst, nevrologiske funksjoner (forbedrer skarpheten) og genreplikasjon samtidig som det forbedrer metabolisme, muskelstyrke og kroppsvekt. Det er derfor det blir mye omtalt som det nye anti-aldrings pulveret.

Oppdag fordelene med NMN! 🌟

1️⃣ Anti-aldring: NMN er kjent for å bidra til å bremse aldringsprosessen og opprettholde ungdommelig vitalitet.

2️⃣ Energiboost: NMN kan øke energinivået og forbedre utholdenheten, slik at du kan yte ditt beste i hverdagen.

3️⃣ Hjertehelse: Studier viser at NMN kan støtte hjertets helse og bidra til å opprettholde et sunt kardiovaskulært system.

4️⃣ Kognitiv funksjon: NMN har vist seg å ha positive effekter på hjernens helse og kognitive funksjoner, som hukommelse og konsentrasjon.

5️⃣ Immunstyrkende: Ved å styrke immunforsvaret kan NMN bidra til å beskytte kroppen mot sykdommer og infeksjoner.

Se publikasjoner fra forskning om dette emnet.

Kilder:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7206476/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6477631/

https://forskning.no/aldring-biologi-medisiner/er-det-mulig-a-utsette-aldring/1621818

 


Eldre innlegg Nyere innlegg