Lag en nydelig og mettende protein & kollagenbars!
Uten sukker og glutenfri!
Slik gjør du:
Bunn:
- 355 ml valgfritt nøttesmør (for eksempel peanøtt eller mandelsmør, eller en blanding) -
180 ml valgfritt proteinpulver etter eget valg (90g)
- 70 ml sukringold, honning eller agave
- 1-2 ss kollagen
- 2 ss mandelmel
- 2-4 ss valgfri melk (om bunnen blir for hard)
- 113 g smeltede sjokoladebiter, valgfritt
- En blanding av nøtter etter ønske (f.eks. peanøtter, pecan og macadamianøtter)
1. Bland alle ingrediensene sammen og legg det over i en form. Juster mengden væske etter smak.
Kollagenkaramellsaus:
- 80 gram smør (vi anbefaler Røros)
- 4 dl fløte
- 1 ss kollagen
- 100 gram sukrin gold
- 3 ss fibersirup gold
- 2 never Maldon salt
1. Ha sukrin gold og fibersirup gold i en kjele og varm opp mens du rører.
2. Når det begynner å boble, lar du det koke i noen sekunder før du tilsetter fløten. 3. La det småkoke på lav varme i ca. 20 minutter.
4. Når det har ønsket tykkelse, tilsett smøret og kollagenet, og rør godt.
5. Ta kjelen av varmen og bland godt. Smak til med Maldon salt. Avkjøl.
6. Siste finish: Hell karamellsausen over formen og la det stå i kjøleskapet til det stivner. Hell over smeltet sjokolade og strø nøtter på toppen. Oppbevar den i kjøleskapet i noen timer. Skjær den opp og nyt!