Nydelige proteinkjeks som du kan nyte når som helst!
For 8-10 stk
Til Kjeksen
- 100 g malte mandler
- 65 gram smør
- 50 g erytritol/SukrinMelis
For fyllet
- 70 g sukkerfri sjokolade
- 3 ss Kefir Iso proteinpulver
- 30g smør eller kokossmør
- 1 dl fløte
- 25 g hakkede hasselnøtter
Til vaffelrøren
- Bland det mykede smøret med erytritol.
- Vend deretter inn de malte mandlene for å lage en fast deig.
- Legg deigen mellom 2 bakepapir og kjevle ut deigen tynt (ca. 0,5 cm).
- Stek vaffelrøren ved (175°C) i ca 10 minutter til kantene er gyldenbrune.
- Til vaffelmønsteret kan du for eksempel trykke et finmasket kakerist ned i den fortsatt varme deigen.
- Skjær de fortsatt varme vaflene i firkanter på ca 5 x 5 cm.
Til Fyllet:
- Kok opp fløten.
- Tilsett Sjokoladen litt eller litt og rør godt.
- Tilsett smøret og rør godt (bruk gjerne stavmixer)
- Tilsett proteinpulveret og rør godt. Tilsett mer proteinpulver hvis du ønsker fyllet fastere.
- Smør halvparten av vaflene med sjokoladenøttekremen og legg en vaffel oppå.
- La vaffelskivene stivne i kjøleskapet.
Forfatter: Noraldin Nia