Aprikossyltetøy er nydelig. Det kan brukes til ost, som pålegg og kan brukes til og med i salater og hovedretter. Denne aprikossyltetøy oppskriften er full av smak og gir det lille kicket som setter smaksløkene i sving.
Dette trenger du:
500 gram tørket aprikoser (i biter) (uten tilsattsukker)
1 stk vaniljestang
1 stk kanelstang
30 - 50 gram sukringold
25 gram fruktpektin (uten sukker)
Vann
Slik gjør du:
- Del Vaniljestangen i to og ta ut frøene og ha det i en kjele sammen med alle ingrediensene inkludert selve vaniljstangen (ikke fruktpektin)
- Dekk kjelen med vann så det akkurat dekker og la det koke på svak varme i ca 2 - 3 timer (hell mer vann ved behov). Hell fruktpektinet i de siste 20 minuttene av kokingen og rør godt.
- Ta av kjelen og plukk opp vaniljestangen og kanelstangen og kjør det glatt med en Stavmixer. Legg vanilje og kanelstangen tilbake.
- Avkjøl det på benken. Fordel det i bokser/krokker og ha det i kjøleskapet.
Tips:
- Tilsett mer sukringold om du ønsker den søtere.
- Press en lime eller en sitron helt i slutten for å få litt mer syre og friskhet i Aprikossyltetøyet.
Forfatter: Noraldin Nia