- Forvarm ovnen til 180°C og smør en brødform lett (Bruker du en silikonform, trenger ikke smøre den).
- Skill eggene. Legg eggehviten til side.
- I en stor bolle blander du sammen mandelmel, kokosmel, bakepulver, erytritol og salt.
- I en separat bolle, visp sammen smeltet smør, mandelmelk, vanilje og eggeplomme.
- Tilsett de våte ingrediensene til de tørre ingrediensene og bland alt godt sammen.
- Bruk en elektrisk mikser, pisk eggehvitene til de er stive og vend inn i røren til de er godt blandet.
- Ta halvparten av røren og bland inn kakaopulveret godt, tilsett eventuelt 2 ss melk slik at røren holder seg fin og flytende.
- Nå legges kaken lagvis i sebramønsteret: Ha en spiseskje av den lyse deigen i midten av brødformen. Så legger du en spiseskje av den mørke deigen rett i midten av den lyse deigen. Fortsett å veksle lag med lys og mørk røre i midten av pannen. Lagene med deig vil spre seg ut av seg selv og skape sebraeffekten.
- Stek kaken i ca 40-45 minutter til den er gyllen.
- La kaken avkjøles helt i formen før du forsiktig tar den ut av formen.
Topping om det er ønskelig :
Smelt sukkerfri sjokolade, både hvit og mørk. Hell det over sebrakaken etter den er avkjølt og dryss med ønsket pynt som for eksempel: Bær og nøtter.