Gurkemeieblend Iskrem *Sukkerfri

Gurkemeieblend Iskrem *Sukkerfri

Høsten er her, spesielt med denne sukkerfrie iskremen! Ikke bare er den sukkerfri, men også full av viktige næringsstoffer! Laget med Maria Hauglands gyllen gurkemeieblend.

- Gurkemeie er brukt mot smerter og betennelser, men også mot kløe, høysnue, depresjon og flere andre plager og tilstander.

 

Dette trenger du: 

250ml helmelk

250ml fløte

6 eggeplommer

1 gelantinplate

25g sukrinsirup

125g sukrin/ eller 100g sukrinmelis

3ts gyllen gurkemeieblend

1ts vaniljefrø pulver (valgfri)

 

Slik gjør du:

1. Kok opp fløte, sukrinsirup, gyllen gurkemeieblend og vanilje i en kjele.

2. Bland eggeplommer og sukrin/sukrinmelis.

3. Bland sammen eggeblandingen og fløte (la fløten kjøle seg ned i 10 min før du blander), bland litt etter litt. Bland inn gelantinplate (som du har i kaldt vann ) husk å presse ut vannet godt.

4. Kok opp på svak varme til 80 grader (til den rykner) og sil den over i en annen bolle så fort så mulig.

5. Ha det over i en iskremmaskin.

6. Serveres med noe syrlig og søtt som appelsin og kjeks.


Eldre innlegg Nyere innlegg