Høsten er her, spesielt med denne sukkerfrie iskremen! Ikke bare er den sukkerfri, men også full av viktige næringsstoffer! Laget med Maria Hauglands gyllen gurkemeieblend.
- Gurkemeie er brukt mot smerter og betennelser, men også mot kløe, høysnue, depresjon og flere andre plager og tilstander.
Dette trenger du:
250ml helmelk
250ml fløte
6 eggeplommer
1 gelantinplate
25g sukrinsirup
125g sukrin/ eller 100g sukrinmelis
3ts gyllen gurkemeieblend
1ts vaniljefrø pulver (valgfri)
Slik gjør du:
1. Kok opp fløte, sukrinsirup, gyllen gurkemeieblend og vanilje i en kjele.
2. Bland eggeplommer og sukrin/sukrinmelis.
3. Bland sammen eggeblandingen og fløte (la fløten kjøle seg ned i 10 min før du blander), bland litt etter litt. Bland inn gelantinplate (som du har i kaldt vann ) husk å presse ut vannet godt.
4. Kok opp på svak varme til 80 grader (til den rykner) og sil den over i en annen bolle så fort så mulig.
5. Ha det over i en iskremmaskin.
6. Serveres med noe syrlig og søtt som appelsin og kjeks.