Hva betyr egentlig "bean-to-bar" sjokolade?

Hva betyr egentlig "bean-to-bar" sjokolade?

Så du har kanskje hørt "bean-to-bar"-sjokolade. Men hva betyr det?

"bean-to-bar" er utpekt som den beste nye typen kvalitetssjokolade. Men hva betyr bean-to-bar? Betyr det kvalitet?

Vel, jeg er her for å fortelle deg at denne sjokoladen ikke bare er god på smak og den beste sjokoladetypen som lages, men den er også flott for bøndene og til og med det genetiske mangfoldet av kakaobønner.

Bønne-til-bar-sjokolade lages når en småskala, håndverks- eller sjokoladeprodusent kontrollerer hvert trinn i sjokolade fremstillingsprosessen fra valg av kakaobønner til sluttproduktet av sjokoladebaren.

Disse sjokoladeprodusentene har streng kvalitetskontroll av sjokoladen deres, noe som betyr at den er sunnere med færre tilsetningsstoffer. Men de søker også større åpenhet i forsyningskjeden når de henter sjokoladen deres, for å sikre en gård-til-bar-rørledning og disse dyrkerne får rettferdig betalt. Noe som er viktig. For vi ønsker vell at de som jobber for å gi deg muligheten til å nyte sjokolade her i lille Norge, skal også få betalt for jobben de gjør for oss. 

Mens store selskaper og merker bruker tilsetningsstoffer for å akselerere produksjonsprosessen. Men med store merkene følger også dette med kontroll over størstedelen av kakaosalget, og monopol på å kjøpe kakao som dyrkes i enkelte deler av verden. Ofte betyr for "stor" til kontrollere forholdene der den dyrkes, høstes og foredles, slik at bøndene overlates til råvarepriser.

"Bean-to-bar-sjokolade er en nydelig små-batch, ende-til-ende sjokolade, bra for deg som sluttforbruker og kakaobønder."

Neste gang du skal nyte en god sjokolade, tenk på det slik. Sjokolade er som vin og kaffe. Når du først vender deg til en god kvalitets sjokolade. Det er da du setter virkelig pris på sjokoladen og kan nyte sjokolade på et helt nytt nivå. Bedre for helsen din og en smaksopplevelse du ikke vil gå glipp av.

 


Eldre innlegg Nyere innlegg